Ζάκυνθος Οικολογία & Φύση Ελλάδα - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΦΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

 
Best Value Car Rental in Zakynthos - Zante
   
 

 


Ζάκυνθος Οικολογία & Φύση Ελλάδα - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΦΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

καρναβάλι στη Ζάκυνθο

 

Το καταπράσινο νησί της Ζακύνθου, που ονομάστηκε από τους Βενετούς «το λουλούδι της Ανατολής», είναι πλούσιο σε άγρια φύση και πανίδα. Οι έντονες βροχοπτώσεις βοηθούν το νησί να διατηρεί τη χλωρίδα του και να καλύπτεται από δάση και ελαιώνες, ενώ η φύση με τα χρόνια έχει δημιουργήσει όμορφες παραλίες, απόμερους όρμους και γαλάζιες σπηλιές.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στη Ζάκυνθο, είναι πραγματικά «γιορτή για τις αισθήσεις», με όλο το φάσμα των χρωμάτων και των αρωμάτων. Πολλοί θεωρούν ότι η πραγματική ομορφιά του νησιού είναι η ανέγγιχτη ομορφιά και η οικολογία του. Το να επισκεφτείτε την Ζάκυνθο και να μη δείτε τις γαλάζιες σπηλιές, τις χελώνες, τα λουλούδια, την εκπληκτική θέα από το γκρεμό και το ηλιοβασίλεμα, θα είναι σα να χάνετε μια μοναδική εμπειρία.

Οι υπό εξαφάνιση χελώνες Καρέτα-Καρέτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Ζάκυνθο αφού γεννούν τα αυγά τους στις παραλίες, νότια του νησιού, γύρω από το κόλπο του Λαγανά. Η Ζάκυνθος αποτελεί τεράστια περιβαλλοντική σημασία για τις χελώνες, δεδομένου ότι έχουν χάσει πολλές παραλίες στη Μεσόγειο εξαιτίας της εμπορευματοποίησης ( οι παραλίες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ζάκυνθο ειναι το ιδανικό μερος όπου μπορούν τα μωρά τους να εκκολαφθούν ).

‘Ενα άλλο είδος που ζει στα νερά της Ζακύνθου είναι η υπό εξαφάνιση φώκια Μονάχους –Μονάχους (συχνα ονομάζεται Μεσογειακή φώκια). Τα δελφίνια μπορεί επίσης να γίνουν αντιληπτά στις παραλίες της Ζακύνθου, κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση πηδώντας μέσα έξω από την ήρεμη θάλασσα.

Η Ζάκυνθος έχει επίσης πολλά είδη λουλουδιών, λουλούδια που ανθίζουν την Άνοιξη, το Καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο. Τα δάση είναι γεμάτα από πολλά αποδημητικά πουλιά τα οποία κάνουν μια μικρή "στάση" στο νησί για ξεκούραση πριν συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα, τη φώκια Μονάχους Μονάχους, τα λουλούδια, τα πουλιά και γενικότερα για την άγρια φύση της Ζακύνθου, παρακαλούμε ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.

Θέματα
Θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα Πουλιά
Φώκια Μονάχους Μονάχους Δελφίνια
Βλάστηση της Ζακύνθου Πεταλούδες
Ζώα & Άγρια Φύση Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Earth Sea & Sky - Φυσική Διατήριση Ιονίου
Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου Επίσημος Διαδυκτιακός Τοπος

  
Υπηρεσίες Ζακύνθου     Διάφορα     Πληροφορίες για τη Ζάκυνθο     Διαμονή στη Ζάκυνθο
Αγορά Εργασίας Live Web Κάμερες Οικολογία - Φύση Ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο
Πωλήσεις - Μεσιτικά VR's / Φωτογραφίες Μουσεία στη Ζάκυνθο Στούντιο & Διαμερίσματα
Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα Σύνδεσμοι Θρησκεία - Εκκλησιές Βίλες στη Ζάκυνθο
Τοπικά Καταστήματα Οινοποιεία Ζακύνθου Ιστορία της Ζακύνθου Βίλες Spa στη Ζάκυνθο
Δραστηριότητες - Αθλήματα Ειδήσεις Ζακύνθου Τέχνες - Πολιτισμός Πάσχα στη Ζάκυνθο
Εκδρομές / Ταξίδια Πρόγνωση καιρού Χωριά της Ζακύνθου Απόκριες στη Ζάκυνθο
Εστιατόρια / Ταβέρνες   Μεταφορικά Μέσα Χειμώνας στη Ζάκυνθο