Ζάκυνθος Εκκλησίες & Μοναστήρια - ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

 
Best Value Car Rental in Zakynthos - Zante
   
 

 


Εκκλησίες & Μοναστήρια Ζάκυνθος Θρησκεία

   Zakynthos Beach Info Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Ζάκυνθο

Ο Άγιος Διονύσιος είναι ο Πολιούχος του νησιού. Γεννήθηκε το 1547 στη Ζάκυνθο. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος Σιγούρος. Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετείχαν στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων όπου απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα. Ο πατέρας του λεγόταν Μώκιος και η μητέρα του Παυλίνα, ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια τον Κωνσταντίνο και τη Σιγούρα. Σε ηλικία 20 ετών και μετά το τέλος της ζωής των γονιών του, αποφασίζει να γίνει μοναχός.

Οι οικογένειες Σιγούρου και Μονδινού από διασωθέντα έγγραφα, φαίνεται να είχαν θανάσιμο μίσος. Συμπλοκές μεταξύ των δυο οικογενειών συνέβαιναν διαρκώς. Σε μια από αυτές ο αδελφός του Αγίου, Κωνσταντίνος, δολοφονήθηκε. Στην προσπάθεια όμως να διαφύγει ο δολοφονός του Κωνσταντίνου αναζήτησε καταφύγιο στο μοναστήρι που βρισκόταν ο Άγιος, χωρίς όμως να γνωρίζει τη συγγένεια. Όταν ο δολοφόνος έφτασε στη Μονή, ρωτήθηκε από τον Διονύσιο, που ήταν ο ηγούμενος της Μονής, γιατί ζητά καταφύγιο, αφού κανονικά δεν επιτρέπετε να εισέλθει. Ο ίδιος απάντησε πως τον κυνηγούσαν οι Σιγούροι, ενώ μετά από συνεχείς ερωτήσεις ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Σιγούρο. Ο Διονύσιος παρά τη θλίψη του, όχι μόνο έκρυψε τον δολοφόνο αλλά και τον φυγάδευσε. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποτρέψει ένα ακόμα έγκλημα και ταυτόχρονα να δώσει τη δυνατότητα μετάνοιας στον δολοφόνο, παρά την πικρία για το χαμό του αδελφού του, δίνοντας ένα παράδειγμα συγχωρητικότητας και υψηλής εφαρμογής των Χριστιανικών ιδεωδών.

Ο Άγιος Διονύσιος κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί στο μοναστήρι της Θεοτόκου της Αναφωνήτριας. Τελικά εκοιμήθει σε ηλικία 75 ετών, στις 17 Δεκεμβρίου του 1622 με τελευταία του επιθυμία να ταφεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Στροφάδων, όπου και χειροτονήθηκε ιερέας. Τρία χρόνια μετά εξετάφη και το λείψανό του στην ανακομιδή βρέθηκε ακέραιο όπως και παραμένει μέχρι και σήμερα, εκτιθέμενο στο ναό του αγίου στην Ζάκυνθο.

Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από Εκκλησίες και Μοναστήρια που γλύτωσαν από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 και κάποια που χτίστηκαν αργότερα. Εδώ υπάρχουν κάποια από τα πιο γνωστά και πιο επισκέψιμα Μοναστήρια και Εκκλησίες της Ζακύνθου.

Μοναστήρια
Μοναστήρι ΣΠΙΛΙΩΤΙΣΣΑΣ Μοναστήρι ΑΝΑΦΩΝΙΤΡΙΑΣ
Μοναστήρι ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Μοναστήρι ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΡΕΜΝΩΝ
Μοναστήρι ΥΠΕΡΑΓΑΘΟΣ - ΣΙΝΑ Μοναστήρι ΣΚΟΠΙΩΤΙΣΣΑΣ
Μοναστήρι ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΥΣΑΣ Μοναστήρι ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Μοναστήρι ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ  

Εκκλησίες
Εκκλησία ΑΓ. ΜΑΥΡΑ - Μαχαιράδο Εκκλησία ΦΑΝΕΡΩΝΕΝΗ - Πόλη Ζακύνθου
Εκκλησία ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Κοιλιωμένος Εκκλησία ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - Λιθακιά
Εκκλησία Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ - Κερί Εκκλησία ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - Πόλη Ζακύνθου
Εκκλησία ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Πόλη Ζακύνθου Εκκλησία Η ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - Πόλη Ζακύνθου

  
Υπηρεσίες Ζακύνθου     Διάφορα     Πληροφορίες για τη Ζάκυνθο     Διαμονή στη Ζάκυνθο
Αγορά Εργασίας Live Web Κάμερες Οικολογία - Φύση Ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο
Πωλήσεις - Μεσιτικά VR's / Φωτογραφίες Μουσεία στη Ζάκυνθο Στούντιο & Διαμερίσματα
Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα Σύνδεσμοι Θρησκεία - Εκκλησιές Βίλες στη Ζάκυνθο
Τοπικά Καταστήματα Οινοποιεία Ζακύνθου Ιστορία της Ζακύνθου Βίλες Spa στη Ζάκυνθο
Δραστηριότητες - Αθλήματα Ειδήσεις Ζακύνθου Τέχνες - Πολιτισμός Πάσχα στη Ζάκυνθο
Εκδρομές / Ταξίδια Πρόγνωση καιρού Χωριά της Ζακύνθου Απόκριες στη Ζάκυνθο
Εστιατόρια / Ταβέρνες   Μεταφορικά Μέσα Χειμώνας στη Ζάκυνθο